Zelf doen of laten doen?

Tegenwoordig lijken veel mensen steeds meer op peuters, iedereen wil alles ‘zelluf doen’. We weten immers zelf het beste wat we willen, dus we kunnen zelf die vakantie wel zoeken en boeken. Maar kunnen we alles daadwerkelijk zelf? Bouw jij je eigen huis? Repareer jij je eigen auto? Knip jij je eigen haar? Nee, daarvoor ga je naar een professional.

In deze eerste blog geef ik jullie 5 redenen om ook het boeken van een vakantie aan een professional over te laten.

 1. Persoonlijk contact. Als zelfstandig reisadviseur werk ik alleen, je hebt dus altijd contact met mij. Dit heeft als voordeel dat je al je wensen maar 1 keer hoeft te vertellen, dat je altijd weet wie je aan de telefoon krijgt als je belt en dat ik je wensen leer kennen en daarop kan inspelen als je vaker bij me boekt.
  Naast persoonlijk contact vooraf, ben ik ook tijdens de reis je eerste aanspreekpunt en 24/7 bereikbaar. Gaat er iets mis in het hotel? Wil je langer blijven? Ik ben er voor je om het te regelen.
 2. Kwaliteit. Als reisadviseur doe ik zelf niets liever dan de wereld ontdekken tijdens mijn reizen. Ik kan je uit eigen ervaring informeren en adviseren over de mooiste plekken, beste hotels, verborgen pareltjes en leukste activiteiten. Iedere reis die ik boek is maatwerk, volledig afgestemd op jouw wensen. Zo kom je nooit bedrogen uit!
  Ook ben je verzekerd van kwaliteit, doordat ik ben aangesloten bij de ANVR en SGR. 
 3. Tijd. Uren scrollen en klikken, accommodaties vergelijken, passende vlucht zoeken, activiteiten beoordelen… Bespaar jezelf deze tijd. In een persoonlijk gesprek, thuis of bij mij op kantoor, vertel je mij jouw vakantiewensen. Ik ga hiermee aan de slag om de mooiste reis samen te stellen en jij hoeft alleen nog maar je koffer in te pakken.
 4. Geld. ‘Jij zult vast duurder zijn dan wanneer ik zelf boek’. Nee, sterker nog, door mijn connecties ben je bij mij vaak goedkoper uit dan wanneer je zelf boekt. Er zijn speciale websites en organisaties waar je alleen als reisadviseur kunt boeken, waardoor prijs en kwaliteit gegarandeerd zijn.
  ‘Hoe verdien jij dan je geld?’ Ik krijg een commissie van de reisorganisatie voor iedere reis die ik bij hen boek. Daarnaast betaal je mij boekingskosten, maar dat moet je ook doen als je online boekt. Dus als je wilt besparen, verzekerd wil zijn van een top vakantie en vaker bij Ellen Verwegen Reiscreaties wilt kunnen boeken (want mijn schoorsteen rookt niet vanzelf ?), dan zoek en boek je niet meer zelf, maar laat je mij dat doen.
 5. Genieten. Jij hebt je vakantie geboekt bij een reisadviseur, dus jij gaat onbezorgd op vakantie en kunt volop genieten, wetende dat alles goed geregeld is en er altijd iemand voor je klaarstaat.
  Ik geniet volop van al die mooie reisverhalen die ik terug hoor, daar doe ik het voor. Mijn passie voor reizen wil ik nog heel lang delen met zoveel mogelijk mensen.

Dus? Ga jij voortaan nog zelf boeken of laat je de professional aan het werk?