Top 5 meest geboekte landen

Als reisadviseur stuur ik mensen naar alle uithoeken van de wereld. Ik probeer vaak om mijn klanten buiten de gebaande paden op vakantie te sturen. Dat vind ik leuk, maar het is ook zeker leuk voor de klant, want die komt op de minder toeristische, minder drukke, maar net zo indrukwekkende plekken. Toch schieten een aantal landen er bovenuit qua aantal boekingen. Deze deel ik in deze blog met jullie mét de reden waarom zoveel van mijn klanten er graag op vakantie gaan.

Griekenland

De Griekse eilanden blijven een ongekend populaire bestemming. Het weer is er heerlijk, het eten verrukkelijk, de mensen vriendelijk en ieder eiland heeft zijn eigen charmes. Dat maakt het een heel divers vakantieland. De kleine eilanden bieden rust, authenticiteit en weinig toerisme. De grotere eilanden bieden meer vermaak, gezellige drukte, uitgaansmogelijkheden en alles binnen handbereik. Wat je wensen ook zijn, er is altijd een Grieks eiland dat bij jouw vakantiewensen past.

Typisch Grieks met de blauwe koepel

De meeste van mijn geboekte reizen gaan naar Parga, Lefkas, Zakyntos, Kos en Kreta. De meeste mensen zullen Kos en Kreta kennen, de andere 3 wellicht niet. Hier zie je dus meteen het verschil terug tussen de grote en de kleine eilanden.

Een leuk detail is dat TUI vanaf zomer 2020 weer gaat vliegen naar Thassos vanuit Nederland. Dit eiland, helemaal noordelijk gelegen in de Egeïsche Zee, is jarenlang niet via een directe vlucht bereikbaar geweest. De mooie natuur, prachtige stranden, gemoedelijke dorpjes en uitstekende resorts zijn binnenkort weer gemakkelijk te bereiken!

Spanje

Ondanks het grote vasteland van Spanje gaan de meeste van de door mij geboekte reizen naar de eilanden: Ibiza, Mallorca en de Canarische Eilanden. Wellicht geeft een eiland meer het vakantiegevoel 😉
Ook voor de Spaanse eilanden geldt dat ze allemaal een eigen karakter hebben. Ibiza is een feesteiland en een hippie-eiland. Heel gemoedelijk, maar wel volop feest! De grote clubs nodigen de beste DJ’s uit, zodat het iedere avond gegarandeerd feest is!
Je zou haast vergeten dat Ibiza ook een prachtige natuur heeft vol bijzondere plekken, onontdekte baaitjes en adembenemende routes langs de kust. De verschillende (hippie) markten zijn ook zeker een bezoek waard.

Met een scooter kun je heel Ibiza ontdekken

Mallorca is populair in de zomer, maar ook als bestemming om te overwinteren. Door de hoge(re) bergen op het eiland is de natuur diverser dan op de andere eilanden in de omgeving. Dit zorgt er voor dat er enkele unieke plantsoorten voorkomen op Mallorca, zoals de pioenroos, de hertshooi en de anjer die op de kliffen groeit. De kuststreek van Mallorca is mega toeristisch en heeft alles wat daarbij hoort: winkeltjes, restaurants, uitgestrekte en volle stranden en een 13 in een dozijn gevoel wat je op de meeste toeristische plekken herkent. Het binnenland is echter nog heerlijk authentiek en uitermate geschikt voor fietsvakanties!

De Canarische Eilanden zijn ook heerlijk divers. Afhankelijk van je budget, je reisgezelschap en je wensen is er een eiland dat bij je past. Klein of groot, druk of rustig, natuur of uitgaan, relaxen of actief, zee of zwembad, de juiste vakantiebestemming zit er altijd bij.

Italië

Nog een Europees topland als het gaat om geboekte vakantie via Ellen Verwegen Reiscreaties. Veel van mijn klanten die naar Italië vertrekken boeken een Fly-and-drive vakantie. Dit houdt in dat je naar Italië reist met het vliegtuig (fly) en daar met een huurauto het gebied verkent (drive). Op deze manier krijg je veel meer mee van een land en met mijn ervaring en lokale connecties stuur ik je naar de mooiste plekken toe.

Het Colosseum in Rome

Redelijk verrassend worden ook in Italië de eilanden het meeste bezocht: Sardinië en Sicilië. In mijn ogen is heel Italië bijzonder mooi, met haar glooiende heuvels, uitgestrekte velden, indrukwekkende wijnboerderijen en interessante historie. Alleen de stad Rome al, waarover ik in een eerdere blog schreef, biedt mogelijkheden genoeg om een week vakantie te vieren.

Amerika

Bijna iedere klant die naar Amerika vertrekt maakt een rondreis. Met de auto, de camper of georganiseerd, een rondreis is dé manier om dit indrukwekkende continent te ontdekken.
De mogelijkheden voor een rondreis zijn eindeloos: van oost naar west, van west naar oost of een bepaald gebied, je krijgt er bijna keuzestress van! (geen zorgen, daar heb je mij voor)

Las Vegas

Amerika kent ongelofelijk veel highlights. Met steden als New York, Washington, Los Angeles, Las Vegas en San Fransisco, natuurfenomenen als de Niagara Falls, Grand Canyon en de Everglades, en een hoge amusementswaarde door alle attractieparken, shoppingmalls, casino’s en uitbundig gevierde feestdagen, zoals Thanksgiving en kerstmis, is een rondreis door Amerika sowieso nooit saai.

Rondreizen door Amerika doe je met een camper.

Veel van mijn rondreizen boek ik via Road Bear. Deze maatschappij heeft landelijk campers gesitueerd staan, waardoor je eindeloos kunt combineren qua rondreis. Ook hebben ze ieder jaar een gave actie om hun nieuwe campers op de plaats van bestemming te krijgen. Je kunt dan al een camper huren vanaf € 1,00 per dag! De actie is nu net afgelopen, maar hij komt volgend jaar weer terug. Een absolute aanrader om in de gaten te houden wanneer je droomt van een rondreis met een camper!

Thailand

Je zou hier Vietnam verwachten na al mijn positieve verhalen en schitterende foto’s (check deze blog daarvoor), maar het laatste land in mijn top 5 van meest geboekte landen is Thailand.

De diversiteit en uitgestrektheid van dit land maakt het ook uitermate geschikt voor een rondreis, welke bijna altijd eindigt met een paar dagen relaxen op één van de bounty-eilanden in het zuiden van het land.
Thailand is het land van de glimlach, zodra je daar bent geweest zul je snappen waarom. De bevolking is vriendelijk, de natuur is prachtig en het eten is heerlijk. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden Celsius is het heerlijke vakantiebestemming. En even anders dan alle westerse bestemmingen die hierboven beschreven staan.

Rijstvelden in Thailand

Maar dit waren ze! De 5 landen waar ik de meeste vakanties naartoe boek. Wat zou jij nog meer willen weten? Laat een reactie achter in de comments.