Thuis op vakantie

Ja, daar zitten we dan, thuis… Maar dat betekent niet dat we geen vakantiegevoel kunnen creëren! Met alle lange weekenden en de meivakantie voor de deur wil ik jullie wat tips geven om ook thuis een echt vakantiegevoel te ervaren.

Thuis kamperen

De tent kan nu niet op de camping neergezet worden, maar natuurlijk wel in je eigen achtertuin! Geen achtertuin? Wat denk je van matrassen in de woonkamer en met het hele gezin slapen op de grond! Voor gezinnen met kinderen worden dit gegarandeerd memories for life! Wie weet doen jullie dit voortaan elk jaar in de vakantie.

Plons!

Oké, de grote zwemparadijzen kun je niet ineens in je achtertuin nabouwen, maar een kleine vervanger realiseren is zeker mogelijk. Een opblaasbadje, een kinderzwembad met allemaal opblaasfiguren erin, een jacuzzi, een emmer water als voetenbadje, een cementton voor je kids, wees creatief! Heb je buiten geen plaats? Die emmer water of afwasbak kan natuurlijk ook gewoon binnen. Zelfs onder je bureau tijdens het werken: je bovenkant werkt, je onderkant geniet van het vakantiegevoel 😉

Genieten in je eigen tuin, thuis vakantievieren.
Genieten in je eigen tuin

Om je vingers bij af te likken

Voor veel mensen zorgt lekker eten en niet hoeven koken voor het ultieme vakantiegevoel. Daar kun je thuis ook allebei voor zorgen. Meer tijd thuis betekent ook meer tijd om te besteden aan koken. Je kunt nieuwe recepten uitproberen, je kunt uitgebreider koken, heerlijk buiten gourmetten of barbecueën of eindelijk je partner eens aan het werk zetten.
Daarnaast hebben meer restaurants tegenwoordig de mogelijkheid om eten te laten bezorgen of af te halen. Wellicht doet jouw favoriete restaurant ook mee en kun je dus gewoon genieten van heerlijk eten dat je niet zelf hebt klaar hoeven maken.

Thuis genieten van heerlijk eten
Thuis genieten van heerlijk eten

Neem je huis onder handen

Een opblaasbare flamingo in de tuin, een poster van een regenwoud op je slaapkamer, kleurrijke kussens op de loungebank… Er is van alles mogelijk om ook je interieur een vakantieboost te geven. Bedenk waar je blij van wordt op vakantie en haal dat je huis in. Hoe zag je favoriete hotelkamer eruit? Welke kleur geeft je een echt vakantiegevoel? Koop een exotische plant. Dek de tafel alsof je in een restaurant zit. Laat je favoriete vakantiefoto afdrukken en hang deze in de woonkamer.

Breng kleur in je interieur met exotische bloemen.
Breng kleur in je interieur met exotische bloemen.

Chillen

Je relax-modus gaat automatisch aan in een hangmat. Er zijn zoveel varianten tegenwoordig, daar zit er vast eentje voor jou tussen. Of wat te denken van een schommelbank of zo’n mooie houten stoel om aan het plafond of je overkapping te hangen?

De paden op, de lanen in

Veel mensen gaan op excursie wanneer ze op vakantie zijn. De stad verkennen, wilde dieren spotten, de bergen in met een jeep, en ga zo maar door. In Nederland staan momenteel veel beren voor de raam. Wandel een rondje door je buurt, door je dorp en ga op berensafari! Welke soorten spot je?

Met je kids thuis?

Maak je kinderen (of jezelf) helemaal blij door een springkussen te huren. Omdat veel evenementen momenteel niet doorgaan zijn er verhuurders die speciale aanbiedingen hebben.
Even stoom afblazen tussen het huiswerk door en samen plezier maken.

Gegarandeerd speelplezier!

Proost! Yamas! Aplausos! Skol! Cheers!

Nieuwe drankjes proberen, genieten van een cocktail bij zonsondergang of een lokaal biertje proberen bij het zwembad… Een verfrissend drankje geeft veel mensen een heerlijk vakantiegevoel, zorgeloos genieten.
Wat houd je tegen om dit nu thuis te doen? Haal alle benodigdheden bij je lokale slijterij en mixen maar! Tequila sunrise? Margarita? Parapluutje erin en proost!

Proost!

Kleding

Haal je zomerkleren tevoorschijn en draag je ultieme zomergeurtje. Dit soort kleine dingen nemen je meteen mee terug naar dat ene strand, die ene zomeravond, dat gezellige terrasje, instant-vakantiegevoel!

Muziek

Muziek roept onbewust herinneringen op. Een Griekse sirtaki brengt je terug naar Kreta, Born in the USA van Bruce Springsteen naar je roadtrip door Amerika, I Gotta Feeling van de Black Eyed Peas naar die ene gave club… Draai de liedjes die jou doen herinneren aan je mooiste vakantiemomenten en tadaa: vakantiegevoel!

Heb je nog tips die absoluut niet mogen ontbreken aan dit rijtje? Laat ze hieronder achter.