Naar Azië reizen

Wat begon met een reis naar Sri Lanka heeft zich ontwikkeld tot een samenwerking in het aanbieden van reizen naar Azië. Dat is in een notendop waar deze blog over gaat: mijn eigen touroperator-tak!

Sri Lanka

Mijn allereerste verre reis was in 2004 naar Sri Lanka. Ik weet zeker dat ik daar het reisvirus opgelopen heb! Sri Lanka is een pareltje en het ideale land om kennis te maken met Azië. Ook is het een zeer ‘compleet’ land als je het hebt over vakantiebenodigdheden. Het heeft cultuur, natuur, zon-zee-strand, vriendelijke mensen en heerlijk eten!
Het is een vrij klein eiland, wat maakt dat het gemakkelijk te ontdekken is tijdens een vakantie. En ondanks de kleine grootte van het eiland verrast het je iedere keer weer! Bezoek de theeplantages en de wildparken (ja, je kan op safari op Sri Lanka), beklim de Leeuwenrots, geniet van een heerlijke massage in de kruidentuin of verken het eiland als een echte avonturier met een tuk-tuk.

Je eerste keer naar Azië moet, met de kennis die ik nu heb, Sri Lanka zijn, dus ja, dat reizen zat vanaf dat moment wel in mijn bloed.

Reiscreaties

Ik bleef heel veel reizen en ik begon het leuker en leuker te vinden. Dat maakte dat ik besloot om er mijn beroep van te maken: zelfstandig reisadviseur! In 2014 ben ik begonnen en sindsdien heb ik mijn klanten over de hele wereld op de mooiste en meest bijzondere reizen mogen sturen.

Bijvoorbeeld naar de rijstvelden van Thailand.

Naar Azië reizen begint

Maar Azië blijft favoriet. Ook voor mijn collega Dimitri Portegies. Wij zijn allebei gek van Azië! In onze ogen is dit continent helemaal geweldig. Na de zoveelste reis naar dit prachtige en indrukwekkende continent hebben wij besloten onze handen ineen te slaan en een touroperator tak op te zetten. Door samen op te trekken kunnen we zelf inkopen in Azië. Hierdoor kunnen we mooie en betaalbare reizen voor onze klanten samenstellen.

Onze nieuwe touroperator tak!

Eind 2017 is het balletje echt gaan rollen en zijn we samen twee weken door Azië getrokken om onze lokale agenten te bezoeken. We vinden het belangrijk om onze agenten persoonlijk te kennen en een goede band op te bouwen. We proberen ieder jaar even bij ze langs te gaan om te kijken hoe het gaat, maar ook om de afspraken weer helder te maken.

China

Ook dit Aziatische land heeft mijn hart gestolen na mijn reis in 2017 en daarom vertel ik jullie er graag iets meer over. Ik mocht op uitnodiging mee op studiereis ter ere van de Zelfstandige Reisadviseur verkiezing 2017, waarin ik uiteindelijk 3e van Nederland ben geworden.

Naast dat de reis bol stond van gezelligheid heb ik er ook prachtige dingen mogen bewonderen. Ik herinner me de eerste dag op het plein voor de Verboden Stad nog goed. Wij stonden met onze groep foto’s te maken met de Verboden Stad op de achtergrond, voor ons westerlingen een indrukwekkende plek om te bezoeken. De Chinezen vonden ons echter heel interessant en bleven maar foto’s maken!

Toerist of toeristische attractie?

De dagen daarna stonden bol van bezoeken van bijzondere plekken, want als China iets heeft, dan zijn het bijzondere plekken. De Chinese muur, het terracotta leger, Shanghai tower en natuurlijk de prachtige steden, vaak deels authentiek en deels hypermodern.
Maar er is ook veel te doen wat je nooit zult vergeten. Zo heb ik een kalligrafieles gevolgd, door de oude straten en op de stadsmuur van Xi’an gefietst, 15 uur in de nachttrein gezeten en nog zoveel meer.
Het is niet een land wat meteen bij mensen opkomt als vakantieland, maar iedereen die geweest is komt verliefd terug.

Maar touroperator voor Azië dus, mijn volgende stap. Ik heb blij en trots dat Dimitri en ik Naar Azië Reizen hebben weten op te zetten. Het is een droom die uitkomt. En nog een goede reden voor jou om bij mij te (blijven) boeken!