Minibreak Malaga met heel veel dakterrassen

Eind februari was het weer carnaval. Ons teken om onze koffers te pakken en dit feestje te ontvluchten. Dit jaar zijn we vitamine D gaan opdoen in Malaga. Een stad die wij door en door kennen en graag bezoeken. Ik denk dat dit onze twaalfde bezoek aan deze prachtige stad is. Na mijn Ladies Only reis 2 jaar geleden ben ik niet meer in Malaga geweest en dus was het hoog tijd om weer die kant op te gaan. De afgelopen jaren zagen we de stad iedere keer veranderen en dus waren we erg benieuwd wat Malaga deze keer voor ons in petto had.

Thuiskomen

Bij aankomst in Malaga voelen we ons meteen weer thuis. De thermometer laat een aangename 24 graden zien, goede keuze dus om hierheen te gaan. We checken snel in en zoeken een gezellig terrasje op voor een verfrissend drankje en overheerlijke tapas. Dit is genieten meteen hoofdletter G!
Ik durf te zeggen dat wij de stad goed kennen en we hebben dus ook onze favoriete restaurantjes ontdekt. Vanavond eten we bij Tapeo de Cervantes. We begroeten de bekende in de bediening en eten onze vingers op bij de fantastische tapas.

Genieten van het uitzicht

Na het eten zoeken we het hogerop. We bezoeken het Alcazaba Premium Hostel. Op de bovenste verdieping is een dakterras gevestigd met een schitterend uitzicht over het Alcazaba fort en de stad. Onder het genot van een lekkere cocktail en een relaxed muziekje genieten we van het uitzicht en sluiten we de dag af.

De stad verkennen

De volgende ochtend genieten we van een heerlijk ontbijt in ons hotel. In Malaga kun je ook goed buiten de deur eten. Veel restaurants serveren een simpel en smakelijk ontbijt voor slechts een paar euro.

Daarna is het tijd om de ontdekkingsreiziger uit te gaan hangen en alle nieuwe dingen in Malaga te spotten.
We beginnen met een fietstocht richting Toremolinos. Na zo’n 30 minuten fietsen zijn we bij onze bestemming: beachclub Nuevo y Sur. Nuevo y Sur is één van de nieuwste beachclubs aan de rand van Malaga.
Deze beachclub is een home-away-from-home, want hij wordt gerund door Nederlanders. Begin dit jaar is de club grondig verbouwd en dat heeft geresulteerd in een prachtige beachclub die net anders is dan de andere clubs in de straat. Vanaf de straatzijde zie je niet hoe heerlijk ruim, fris en licht de club en het terras is ingericht, super zomers!

Beachclub Nuevo Y Sur

Ook aan de menukaart zie je dat het geen traditioneel Spaanse beachclub is. Er staan vooral internationaal georiënteerde gerechten op, met een ruime keuze aan gezonde en vegetarische gerechten. Maar ook voor de iets traditionelere gerechten zit je hier goed. Een frisse cocktail erbij en het is genieten met een grote G.

De avond begint, natuurlijk weer, met een overheerlijke tapas maaltijd. Vanavond eten we bij Casa Lola, ook één van onze favoriete restaurants in Malaga.

Na het eten wandelen we op ons gemak naar het AC Hotel Málaga Palacio voor nog een dakterras met spectaculair uitzicht. Vanaf de 15e verdieping van dit hotel heb je het mooiste uitzicht over Malaga. Je kunt letterlijk de hele stad zien! En je bent niet de enige…
Doordat heel veel mensen van dit uitzicht willen genieten moet je op drukken dagen beneden al je consumptie betalen. Dit is om te voorkomen dat er alleen maar mensen op het terras staan om te genieten van het uitzicht en niet van de drankjes, want ja, het blijft een horecagelegenheid. Laat je hier niet door weerhouden. Het uitzicht is het meer dan waard en zomers draait er zelfs een DJ in het weekend.

Dagje time-out

Na een heerlijke nacht en een lekker ontbijt gaan we vandaag wat winkelen en nemen we een relaxte massage.
In het centrum van de stad heb je veel keuze wat betreft winkels. Allerlei bekende merken zijn aanwezig, maar ook authentieke Spaanse boetiek winkeltjes. Een heerlijke mix om lekker doorheen te struinen.

Na de massage wandelen we richting de haven. We zijn getipt om hier ook dakterras te bezoeken met uitzicht over de haven en de stad. Het betreft de Atlantis Sunset Lounge bar, de nieuwste hotspot van Malaga.
En wat zijn we blij dat we deze tip opgevolgd hebben wanneer we boven staan. Het uitzicht is adembenemend en de zonsondergang prachtig!
De drankjes zijn betaalbaar en dus snap ik wel dat dit dé hotspot van de stad is. Overdag is het heerlijk chillen en met zonsondergang kan ik me geen betere plek in Malaga voorstellen om te zijn.

Upcoming Soho

Onze laatste dag in Malaga is alweer aangebroken. Wat gaat dat toch altijd snel… Op deze laatste dag gaan we de upcoming wijk Soho bekijken.

Soho Málaga is in de jaren ’60 flink in verval geraakt. Het was alles behalve een aantrekkelijke wijk om te bezoeken als toerist, je zag er dan ook zelden één. Sinds 2013 is daar verandering in gekomen. Met het project Málaga Arte Urbano Soho (MAUS) wordt de wijk langzaam omgetoverd tot een hippe en artistieke omgeving, het ‘Soho effect’. Door middel van streetart van binnenlandse en buitenlandse kunstenaars is de wijk kleurrijker, levendiger en aantrekkelijker geworden voor toeristen.

De hippe barretjes, restaurantjes, winkeltjes en hotels openen hun deuren en trekken de gewenste toeristen aan. Op deze manier is de wijk langzaam in opkomst gekomen en dat zal hij voorlopig nog wel blijven doen.

En natuurlijk bezoeken we ook hier een dakterras. Dit keer bij het Room Mate Valeria Hotel. Hun sfeervolle dakterras kijkt uit over de haven en het centrum van de stad. Voor hotelgasten is er een zwembad beschikbaar en op de achtergrond hoor je een relaxte lounge beat.

Als afsluiter gaan we weer eten bij Tapeo de Cervantes en kijken we terug op een aantal heerlijke dagen in Malaga.