Lekker weg in…

Peel en Maas! Ben je al op vakantie geweest en wil je meer? Moet je nog heel lang wachten totdat jij aan de beurt bent om de koffer van zolder te halen? In deze blog deel ik tips voor dagjes weg, gewoon hier in de gemeente Peel en Maas. Makkelijk voor wanneer je nu al(weer) toe bent aan dat vakantiegevoel. Voel je toerist in je eigen achtertuin!

Ow ja, ik kan allesbehalve compleet zijn in deze blog, er is hier zoveel te beleven. Iedere dorpskern komt aan bod, maar zijn er nog dagjes weg of plekken waarvan je vind dat iedereen er naartoe moet gaan, voeg ze dan toe door een comment achter te laten onder deze blog.

Baarlo

Een typische vakantiebezigheid, zeker met warm weer, is zwemmen. Jong en oud vermaken zich met spetteren, van de glijbaan gaan of drijven op een luchtbedje. In Baarlo kan dat allemaal in Zwembadparadijs De Berckt. In middeleeuwse stijl kun je van glijbanen af, door een stroomversnelling gaan, in het peutergedeelte spelen, bijkomen in de whirlpool of een hapje eten op het terras. Gegarandeerd uren speelplezier!

Beringe

In het buitengebied van Beringe ligt een paradijs voor kinderen, de Boebadoe Farm. Je kunt er spelen in de speelweide, de boer meehelpen met het verzorgen van de koeien en leren paardrijden! Daarnaast is er nog veel meer te doen, wat het voor iedereen een interessant dagje uit maakt. Wil je koeien melken, een huifkar tocht maken of toch liever knuffelen met een koe? Het kan allemaal in Beringe.

Egchel

In Egchel duik je de geschiedenis in van het hertschap Achell. Een hertschap was een groep vee-eigenaren die herders inhuurde om hun vee bijeen te hoeden. Tijdens een wandeltocht van 12 kilometer leer je de omgeving kennen waar deze herders in lang vervlogen tijden hun werk deden.

Grashoek

Waan je letterlijk in de 7e hemel in de gelijknamige pluk-, en theetuin in Grashoek. De eigenaren delen hun prachtige en ruime tuin met hun bezoekers. Je kunt er van een heerlijke lunch genieten, een kopje koffie of thee met gebak én je kunt er plukken: bloemen en fruit. Tegen een kleine vergoeding kun je uitkiezen wat jij graag wilt hebben.

Helden

Ook aan cultuur ontbreekt het niet in onze gemeente. In Helden ligt Streekmuseum Peel en Maas, waar je kennismaakt met het verleden van deze streek. Van jagers-verzamelaars, de Tweede Wereldoorlog tot de aardbeving van 1992, van alles komt aan bod. Naast een aantal vaste exposities verrast het museum ook met wisselexposities. Hoe goed ken jij je gemeente?

Kessel

Nog meer cultuur vind je in Kessel bij Kasteel de Keverberg. Dit kasteel stamt uit 950 en is in 2015 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De combinatie tussen oud en nieuw is uniek en een bezoek meer dan waard. Het kasteel organiseert verschillende (dag)activiteiten, van een rondleiding door het kasteel tot het ontcijferen van het geheimschrift van Baron Frits, een vroegere bewoner. Waan jezelf in vroegere tijden op deze prachtige plek.

Kessel-Eik

Kessel-Eik dankt haar naam aan de vele eikenbomen in het buitengebied. Tijdens de wandeling van 6 kilometer, die start vanuit het dorp, zul je dit met eigen ogen zien. Het Ommetje Musschenberg voert je langs prachtige natuur, zoals de Musschenberg en de Weerdbeemden langs de Maas. Zet de wandelschoenen maar klaar!

Koningslust

Een ander stuk prachtige natuur vind je rondom Koningslust langs de Vlakbroekroute. Het Vlakbroek is een natuurgebied met zeldzame planten en dieren. Geniet van de rust en de ruimte om je heen tijdens de wandeling van 4 kilometer.

Maasbree

In Maasbree kun je een hele bijzondere wandeling maken, namelijk één met ezels. Op Ezelcamping In ’t Niet kun je dit leuke en unieke avontuur beleven. Pak de teugels in de hand en verken de omgeving van Maasbree samen met de ezels.

Meijel

Onze gemeente dankt de helft van haar naam eraan en Meijel wordt gezien als het kruispunt door… de peel. Vanuit Meijel kun je een fietstocht van 40 kilometer maken rondom het nationaal park ‘De Groote Peel’. De iets minder fanatieke fietser kan er ook voor kiezen om naar het park te fietsen en in het park rond te kijken. De lange fietsroute voert je langs mooie plekken in en rondom de peel. Laat je verbazen door al het natuurschoon in onze omgeving.

Panningen

Voor een dagje shoppen moet je in het centrum van Panningen zijn. Van alles dorpskernen heeft Panningen het grootste winkelaanbod, wat er voor zorgt dat je er prima een dagje shoppend kunt doorbrengen. Of je nou nieuwe schoenen, kleren of snuisterijen zoekt, je komt vast een winkel tegen waar je slaagt.

Zo, dat was het rondje langs alle dorpskernen. Wat is er veel te doen hier! Waar ga jij naartoe?