Ladies Only 2018

Mijn allereerste Ladies Only reis is een feit! Ik wilde graag met alleen maar dames op pad, gewoon omdat me dat erg leuk leek. En wat heb ik daar gelijk in gekregen! De aanmeldingen stroomden binnen, de dames waren super enthousiast en inmiddels kan ik terugkijken op een geslaagde eerste editie.

Dag 1: Here we go!

Op vrijdagochtend 6 april vertrok er een bus vol vrolijke dames richting Rotterdam Airport om vanuit daar naar Malaga te vliegen. De reis verliep zoals gepland en al snel konden we gaan genieten van de Spaanse zon. Op het terras onder het genot van een tapaslunch en een wijntje was dit geen enkel probleem. Het probleem was dat we het terras ook weer moesten verlaten om de stad te gaan bezichtigen.

Ladies Only 2018, Malaga, Ellen Verwegen
Heerlijk genieten!

Ook het diner was heerlijk en wat hebben we al gelachen samen! Ons hotel ligt midden in het centrum, een perfecte locatie van waaruit we vanaf morgen de stad echt gaan verkennen.

Dag 2: Op z’n Nederlands…

Dat verkennen hebben we op de fiets gedaan onder de bezielende leiding van onze gids Sjors. Nederlandse gids, Nederlands vervoersmiddel, zijn we eigenlijk wel in Spanje?
Sjors vertelt honderduit over de cultuur, de gebouwen, de geschiedenis en alle bijzondere plekken die deze stad rijk is. We fietsen in een rustig tempo en luisteren aandachtig naar onze gids.

Ladies Only 2018, Malaga, Ellen Verwegen
Aandachtig aan het luisteren naar de verhalen van Sjors.

Na de fietstocht is het tijd voor een welverdiende tapaslunch. ’s Middags slenteren we op ons gemak door de smalle straatjes van Malaga en nemen we op tijd pauze op een terrasje. We komen weer samen voor het diner en ’s avonds maakten we de straten van Malaga onveilig.

Dag 3: Hiep hiep hoera!

Na een leuke avond ging de wekker eigenlijk iets te vroeg vanmorgen. Maar er staan nog leuke dingen op het programma en gelukkig is iedereen op tijd uit de veren.

Een van de dames is jarig en dat konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens het ontbijt wordt ze in het zonnetje gezet!

Onze jarige job!

In de ochtend gaan we naar kasteel Alcazaba. Tijdens de tocht daar naartoe komen we nog een prachtig kerkje tegen waar net de zondagsdienst begint. We gluren even naar binnen en lopen dan door naar het kasteel.
Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en haven.

Prachtig uitzicht over de stad

In de middag gaat ieder haar eigen weg. Er is genoeg te doen in deze heerlijke stad, dus iedereen is deze uurtjes goed doorgekomen. Er is geshopt, op het strand gelegen en op het terras gezeten.

’s Avonds genieten we bij Taberne de Cervantas van een overheerlijk tapasdiner. Dit restaurant is een absolute aanrader wanneer je in Malaga bent!

Dag 4: Tot ziens Malaga!

En dan ineens is het alweer dag 4 en moeten we ons klaarmaken om naar huis te gaan. Onze transfer vertrekt pas aan het einde van de dag en dus hebben we nog even tijd om de stad in te duiken. Nog wat souvenirs meenemen, een laatste terrasje meepikken en voor een laatste keer genieten van de Spaanse zon. De terugreis verloopt net zo soepel als de heenreis en voor we het weten trekken we de voordeuren alweer achter ons dicht.

Iedereen heeft genoten van deze 4 dagen en ik misschien nog wel het meeste. Voor een eerste keer vond ik het super geslaagd en ik kan niet wachten om volgend jaar weer te gaan! Ga je mee?