De wereld rond in Nederland

Ja, deze titel klopt. Je kunt de wereld rond in Nederland. Je hebt misschien niet het bijpassende weer, maar overnachten kun je absoluut in stijl!
In deze blog neem ik je mee langs bijzondere overnachtingsplekken in Nederland. Roadtripje plannen?

De start

Laten we zeggen dat jij niet al te ver bij mij vandaan woont. Ons startpunt is de gemeente Peel en Maas. Vanuit hier vertrekken we richting de Noordzee. Onze eerste stop voordat we bij zee zijn: het Midden Oosten met haar 1001-nacht sfeer. Op meerdere plekken in Nederland waan je jezelf in een Arabische droom met warme kleuren, prachtige stoffen en mysterieuze vertrekken. Wanneer je in het hotel bent geloof je niet meer dat je in Nederland bent.

Alleen bij het zien van deze afbeelding droom je al weg…

Naar zee

Dan is het tijd voor Ibiza! Uh… Bloemendaal aan Zee. De Ibiza-vibe is hier op verschillende plekken te voelen, luxe strandhuisjes, retro-trailers, hangmatten Ć©n natuurlijk het strand. Cocktail in de hand, zomerjurkje aan en chillen zoals dat alleen op Ibiza kan! (Maar dus ook hier ?)

Groen

Door naar het Noorden van Nederland om door de uitgestrekte groene velden te trekken. Maar voor onze eerste ‘groene’ plek stoppen we in Castricum om te verblijven in het Hobbit-huis.

Een droom voor iedere LOTR fan

Vervolgens rijden en varen we naar Texel om als een nomade te leven in een Mongoolse yurt. De makkelijk te verplaatsen tenten zijn ideaal voor een rondtrekkend volk, wat achter hun kudde aan reist. Er zijn op meerdere plaatsen in Nederland yurts te vinden, maar wat is een wereldreis zonder een boottocht?!

Een ander soort groen: het bos. Onze route gaat nu een beetje omslachtig worden, maar het gaat om het idee ?. Wat te denken namelijk van een houten blokhut zoals ze in Canada of Scandinaviƫ kennen? Genieten vanuit je warme natuurlijke huis, uitkijkend op weelderige bossen en prachtige vergezichten? Het Oosten van Nederland heeft verschillende van dit soort plekken en natuurlijk de prachtige Veluwe om het uitgestrekte gevoel te ervaren.

Houten hut naar Noors voorbeeld

Exotisch

Iets dichter bij huis kun je ook op safari of door de jungle! Slapen in een safarilodge met uitzicht op de wilde dieren en wakker worden door het gebrul van de leeuwen of in een junglelodge tussen de exotische dieren en planten inclusief de hoge temperatuur en luchtvochtigheidsgraad.
Hoe bijzonder is dat?

Via het Oosten naar huis

Onze laatste ‘verre bestemmingen’ zijn Japan en India. Een ryokan is de Japanse versie van de B&B. Vlakbij Groningen ligt er eentje, precies nagebouwd tot in de kleinste details.
In Drenthe kun je jezelf een maharadja wanen. Hier staat een tent waarin de maharadja’s vroeger verbleven. Alle pracht en praal zit erop!

Ryokan
Indiase ‘koninklijke’ tent

Laatste stop

Deze laatste stop is letterlijk en figuurlijk dichtbij. Zuid-Limburg is van zichzelf al een prachtige streek om te bezoeken met haar heuvels en karakteristieke woningen. Het Engelse platteland heeft dit ook en laat er hier in het Zuiden een prachtige Engelse cottage staan waar jij kunt overnachten. Genieten in de typische Engelse stijl van je kopje thee met een scone was nog nooit zo dichtbij!

Dus mocht je vliegangst hebben of niet te lang willen reizen, het kan allemaal ook ‘gewoon’ in Nederland.