Wintersport

Wintersport is voor velen het hoogtepunt van het jaar. Zodra de eerste sneeuwvlokken in de Alpen vallen gaat bij menig wintersporter het hart sneller kloppen. Wintersport met vrienden, wintersport met het gezin, kort op wintersport of misschien zelfs vaker in het seizoen op skivakantie, alles is mogelijk!

Met de auto, de trein, de bus of het vliegtuig, met of zonder skipas en met of zonder materiaalhuur, dichtbij het centrum of dichtbij de piste. De perfecte wintersportvakantie begint hier! Jaarlijks gaan ruim een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Kies je voor de Oostenrijkse gezelligheid, het Franse skiparadijs of het mondaine Zwitserland? Of een andere bestemming binnen of buiten Europa? Elke bestemming heeft zijn charme. Belangrijk is welke verwachtingen jij hebt van een wintersportvakantie.

Fins Lapland

Fins Lapland geniet de laatste jaren een groeiende populariteit als alternatieve wintersportbestemming. Ruka is het oudste skigebied van Finland. Hier begint de wildernis waar diverse winteractiviteiten plaatsvinden. De temperatuur in Lapland zakt soms tot -25 °C, maar de kou is droog en de warme thermoskleding houdt je warm. In december en januari zijn de dagen het kortst: de zon komt op rond 10.00 uur en rond 14.00 uur gaat het schemeren. De enorme hoeveelheid sneeuw zorgt voor weerkaatsing van veel licht. Bij heldere nachten is de kans om het Noorderlicht te zien het grootst. Het blijft echter een natuurfenomeen, dus kan het niet gegarandeerd worden. Maar de jacht op het Noorderlicht blijft iedere keer weer een bijzondere ervaring!

Zuid Tirol

Het mooie, winterse landschap in Zuid Tirol kun je fantastisch combineren met heerlijk Italiaans eten en de alom bekende gastvrijheid. Langlaufen, wandelen in de bergen en bossen of gezellig in de arrenslee, er zijn voldoende mogelijkheden om te genieten van de prachtige wintersfeer. Een reis vol beleving en een geslaagde vakantie!

Astrid Lindgren’s wintersprookje

Zweden verandert in de winter in een prachtig landschap van besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren. In dit winterlandschap zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën of andere winterse activiteiten te beoefenen, zoals schaatsen op het meer in Frederiksberg. De gezinsvriendelijke activiteiten maken van Zweden een familiebestemming bij uitstek! Het stugadorp Säfsen is zo’n heerlijke winterbestemming. Je kunt naar hartenlust langlaufen door de bossen, maar ook skiën. Alle voorzieningen zijn aanwezig om jouw vakantie én die van de kinderen onvergetelijk te maken. Skiën, wandelen, schaatsen, fakkeltochten, enzovoorts.

Met z’n allen

Hoe leuk is het om met een grote groep vrienden of familie op wintersportvakantie te gaan! Overdag vermaakt iedereen zich op de piste, gaat heerlijk wandelen of geniet van een dagje wellness. ’s Avonds gezellig samen eten, een spelletje doen bij het haardvuur en lekker bijpraten onder het genot van een lekker drankje in je eigen chalet…

Met de trein naar de wintersport

De Ski-Trein heeft een restauratiewagen waardoor de sfeer aan boord wat levendiger is. De Alpen Expres heeft coupés voor 2 tot 6 personen en is wat rustiger en comfortabeler. Voor elke wintersporter wat wils!
Vervoer van ski’s en snowboards is gratis in beide treinen. Ontbijt kan mee gereserveerd worden en ook transfers naar je accommodatie.
Ook wanneer je een dagje wilt gaan skiën kun je de trein nemen. Een voordelige short-break naar de sneeuw: je vertrekt op vrijdagavond vanuit Nederland en de trein arriveert rond 08.30 uur in Kirchberg, waar je vervolgens de gehele dag kunt skiën. Pas rond 20.30 uur ’s avonds vertrekt de trein weer naar Nederland en kun je aan boord nog even door après-skiën in het barrijtuig, waarna je zondagochtend weer in Nederland arriveert.

Met de bus naar de wintersport

Snel en veilig naar de sneeuw, maar niet zo lang? Met de Winterpendelbus begint je wintersportvakantie heel ontspannen. Er zijn al reizen mogelijk vanaf 4 dagen. Geen zorgen over files, winterbanden of slecht zicht onderweg, maar direct uitgerust de piste op! Door de vroege aankomst en het late vertrek naar huis kun je ook nog eens van extra vakantietijd genieten. Slimme wintersporters kiezen dus voor de bus!

Sneeuwgarantie

Het zal je maar gebeuren: een heerlijke wintersportvakantie geboekt en overal groene weides in plaats van witte pistes. Daarom biedt Ellen Verwegen ReisCreaties een gratis en unieke sneeuwgarantie voor een aantal accommodaties en bestemmingen. Met deze garantie kun je, mocht er onvoldoende sneeuw liggen, kosteloos omboeken naar een andere bestemming.

Wintersportdekking

Met een ‘banaan’ of helikopter word je van de piste gehaald en naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Je zorgverzekeraar betaalt in principe de (noodzakelijke) ziekenhuisopname in het buitenland tegen het maximale tarief dat in Nederland geldt. Kost de behandeling méér, dan betaalt de reisverzekering het restant, mits je jezelf voor medische kosten hebt verzekerd. De gipsvlucht naar huis wordt gezien als ‘onvoorziene kosten’ en deze worden vergoed door je reisverzekering, mits wintersportdekking is afgesloten. Zeker als je op wintersport gaat, is het belangrijk dat je goed verzekert op reis gaat.

LET OP! Dit is slechts een selectie van mijn totale reisaanbod.
Ellen Verwegen ReisCreaties biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.