Oceanië

Oceanië is een magische bestemming waar veel mensen van dromen. Tot Oceanië behoren Australië, Nieuw-Zeeland en de eilanden in de Pacifische Oceaan. Laat je meevoeren door de ontspannen levensstijl op dit adembenemende continent en geniet van een droomvakantie.

Australië en Nieuw-Zeeland zijn echte reislanden, terwijl de eilandgroepen Frans Polynesië, Fiji en de Cook eilanden meer op de relaxmodus zijn ingesteld. Door deze bestemmingen met elkaar te combineren krijg je echt een ‘match made in heaven’. De landschappen en bijzondere dieren die in Australië en Nieuw-Zeeland voorkomen maken het buitengewoon aantrekkelijke landen voor natuurliefhebbers. De grote verschillen tussen beide landen maakt dat alle soorten landschap aan bod komt tijdens een (rond)reis door Oceanië. Australië heeft regenwouden, tropische kusten en outback woestijn. Nieuw-Zeeland heeft fjorden, vulkanen en bergen. Op de eilandengroepen waan je jezelf in een tropische paradijs met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Ook de onderwaterwereld draagt haar steentje bij aan de natuurbeleving.

De diversiteit van de landen zie je ook terug in de overnachtingsmogelijkheden. Die zijn net zo divers en uniek als het landschap waar je doorheen reist. In Australië vind je veel homesteads op uitgestrekte landgoederen. De historische panden zijn aangepast naar het gemak en comfort van nu, terwijl het omringende landschap onverminderd ruig en groots is. In Nieuw-Zeeland kom je veel Bed & Breakfasts tegen. De eigenaren, vaak nieuwe immigranten, leggen je volledig in de watten tijdens je verblijf. In beide landen kom je ook kleinschalige boetiekhotels en wildernislodges tegen op de meest adembenemende locaties. De resorts op Frans Polynesië, Fiji en de Cook eilanden overtreffen ieders stoutste dromen. Op de stille stranden kun je even ontsnappen aan de realiteit.

Er is veel te beleven in Oceanië. Alle bestemmingen in dit werelddeel zijn hoofdzakelijk gericht op het buitenleven. Het aantal activiteiten dat je kunt ondernemen in de frisse lucht is dan ook heel divers. Er zijn uiteraard veel wandelroutes, die de ene keer door een regenwoud leiden en een andere keer langs een ruige rotskust. Aangezien Australië, Nieuw-Zeeland, Frans Polynesië, Fiji en de Cook eilanden volledig omringd zijn door water is een vaartocht per zeiljacht, catamaran of een intiem cruiseschip bijna altijd onderdeel van het programma. Ook vanuit de lucht is het uitzicht op deze bestemmingen oogverblindend. Een scenic flight boven de gletsjers van Nieuw-Zeeland of een ballontocht over Ayers Rock in de rode outback van Australië zul je niet snel vergeten. En levensgenieters zullen een wijnproeverij of een heilzaam bad in een natuurlijke thermale bron zeker waarderen.

Ellen Verwegen ReisCreaties boekt luxe vakanties, strandvakanties, reizen en rondreizen naar:

  • Australië
  • Nieuw-Zeeland
  • Cook eilanden
  • Fiji
  • Frans Polynesië
  • Samoa

Graag bied ik een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan al je verwachtingen. Je kunt je reis ‘op maat’ geheel naar wens samenstellen en vertrekken wanneer het jullie uit komt. Je kiest waar je heen wilt, welk niveau van accommodatie je wenst en naar wat voor type vervoer jullie voorkeur uitgaat.