Cruisen

Eindig de dag met een heerlijke cocktail aan één van de gezellige bars, lees een goed boek in een uitnodigende dekstoel of ga lekker dansen in de discotheek. Voor kinderen van 3 tot en met 17 jaar zijn er diverse activiteiten aan boord, zoals een miniclub, sportactiviteiten, videogames en kinderdisco. Geniet van de fraaie kustlijnen afgewisseld met prachtige stranden. Vandaag een heerlijke dag op zee, morgen een leuke stad met een rijk historisch verleden.

De hele wereld verkennen zonder telkens je koffer opnieuw te hoeven in- en uitpakken: dat is het grote voordeel van cruisen!
Voor jong en oud

Het cruisen wordt steeds populairder, zowel bij jong als bij oud. Dat is mede te danken aan de faciliteiten die de cruiseschepen aanbieden. Naast bars, restaurants, theater en casino zijn er aan boord onder meer kinderzwembaden, ijsbanen, klimwanden, spa’s en disco’s te vinden. De meeste rederijen kennen bovendien een kinderanimatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen (3 t/m 5 jaar, 6 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar en 14 t/m 17 jaar). Voor kinderen onder de 3 jaar zijn geen speciale faciliteiten, maar er kan wel, tegen betaling, oppas geregeld worden. Er zijn zelfs cruiserederijen die zich richten op kinderen, zoals de Disney Cruise. Dan ben je zeker van een geslaagde gezinsvakantie! Een aantal cruiserederijen hanteren heel aantrekkelijke kinderprijzen (tot en met 18 jaar!) en soms verblijven de kinderen zelfs gratis aan boord, indien zij een hut delen met hun ouders.

Vaarroutes & cruiserederijen

Ook de verscheidenheid aan routes, die de cruiseschepen varen, zorgt voor populariteit. Van Antarctica tot de Noordkaap en van de Caribbean tot Azië. Vrijwel elke dag doet het schip een andere haven aan. De keuze is vervolgens aan jullie: aan de georganiseerde excursie deelnemen, de bestemming op eigen gelegenheid verkennen of achterblijven op het cruiseschip en genieten van bijvoorbeeld een behandeling in de spa.

Er bestaan verschillen tussen de diverse cruiserederijen: aantal sterren, serviceniveau, faciliteiten aan boord, kindvriendelijkheid enzovoort. Daarnaast past bij elke rederij een andere doelgroep. Zo kent een aantal schepen het freestyle cruisen: dineren waar en wanneer je wilt zonder dresscode, wat het zeer geschikt maakt voor gezinnen met kinderen. Andere rederijen hanteren nog steeds het captain’s diner en gala diner waarbij je in smoking of galajurk deelneemt aan het diner. Maar niets is verplicht! Er zijn ook cruises op basis van all-inclusive, wat betekent dat ook alle drankjes tijdens de cruise inbegrepen zijn.

Themacruises

Er zijn tevens speciale themacruises zoals: astrologie, wijn & spijs, dans, hobby, bridge, cultuur, sport & fitness, Texas Hold’m poker en wellness. Tijdens deze cruises worden extra activiteiten georganiseerd afgestemd op het thema.

Zeilcruises kennen een sportieve inslag. Wanneer de zeilen gehesen zijn en de motor uit gaat, heerst er een gevoel van vrijheid. Tijdens de cruise mag je de bemanning helpen. De zeilcruiseschepen zijn klein van formaat en nemen tussen de 45 en 200 gasten mee. Ook is het mogelijk om kapitein te zijn op een eigen schip en de vaarroute zelf te bepalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Cruise per jacht is ontspannen en informeel. Aan boord van een klein en comfortabel jacht ontdek je prachtige bestemmingen zoals Bora Bora en Frans-Polynesië, “bounty” eilanden met hagelwitte stranden, hoge bergtoppen, regenwouden en azuurblauwe lagunes.

Expeditiecruises zijn niet te vergelijken met gewone cruises. De expeditiecruiseschepen zijn kleiner van formaat en beschikken daardoor over minder faciliteiten. Je hebt wel de keuze uit eenvoudige, middenklasse of luxe schepen. Bij expeditiecruises ga je meestal aan wal met behulp van een zodiac (kleine rubber motorboot). Bestemmingen die de expeditiecruises aandoen zijn: Antarctica, Noordpoolgebied (Groenland en Spitsbergen) en Zuid-Amerika (Amazone, Chileense fjorden en Galapagoseilanden).

Riviercruises zijn er vanaf 4 tot en met 28 dagen over Europese rivieren als de Rijn, Moezel en Donau. Er zijn thema cruises zoals Wijn & Muziekcruise, Kerstcruise en Klaverjascruise.

Bluecruise wordt aangeboden in Turkije. Je verblijft aan boord van een motorzeilboot op basis van volpension. Elke dag doet het schip een andere haven aan. Deze zeilboten zijn klein van formaat en het aantal gasten aan boord is beperkt. De vriendelijke bemanning zal zorgen voor een familiaire sfeer.

LET OP! Dit is slechts een selectie van mijn totale reisaanbod.
Ellen Verwegen ReisCreaties biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.